onsdag 4 juni 2014

Förlossningen!

Ni som inte redan vet så kom Eddie på BF och både jag och typ alla andra trodde att lillasyster skulle komma innan BF. Men tji fick vi. Hela 8 dagar fick vi vänta innan hon behagade att titta ut : )

På lördagen den 17 maj höll vi på att fixa här hemma och var bl.a. iväg och slängde skräp på tippen. Svärföräldrarna var förbi med en rutschkana som Eddie testare för fullt. I början ville han hålla handen när han åkte och gav mig stötar varje gång jag tog hans hand. Vi skojade då om det kanske sätter igång förlossningen. På kvällen tänkte vi grilla men vi var så trötta så vi beställde pizza som vi alla gick och hämtade. 

Efter att Eddie somnade slängde vi oss i soffan och kollade fotboll. Jag somnade i slutet och sov typ 30 min. Vid 22.30 så väckte Adde mig och sa att vi skulle gå upp och lägga oss. Vid 23 så började jag känna fjärilar i magen och trodde jag bara behövde gå på toa. Gjorde det och gick sen och la mig igen. Hann inte ens somna innan fjärilarna fortsatte och kändes ännu mer. Det återkom hela tiden och då började jag misstänka att något var på G. Det var exakt såhär det började med Eddie. Låg och vred och vände mig och kände att jag så smått fick börja andas igenom de misstänka värkarna. Lät Adde sova vidare. Efter ett tag så tyckte jag att värkarna kom rätt tätt men struntade i att klocka dem. Till slut så var jag tvungen att klocka dem för min BM hade sagt att jag verkligen skulle ringa in till förlossningen om jag hade 2 värkar under 10 min eftersom det gick så fort med Eddie. Försökte somna om ett tag men det gick inte. Började tillslut klocka värkarna med mobilen och det visade sig visst att jag hade värkar varannan minut och som höll i sig i ca 30 sek... Gick upp och vankade lite fram och tillbaka på övervåningen medan jag fick värk efter värk som kändes ok än så länge. Gick till slut ner för att dricka lite och kände då samtidigt att jag nog borde väcka Adde. Sagt och gjort. Adde klädde på sig och kom ner medan jag ringde förlossningen. Då var nog klockan runt 23.30. De hade plats och sa att jag kunde komma in när jag ville. Vi la på och tanken var att jag skulle hoppa in i duschen innan men värkarna fortsätter att komma tätt så vi bestämde att vi skulle åka in. Adde ringde sina föräldrar som skulle passa Eddie. Packade det sista och väntade in skjutsen. Värkar fortsatte komma tätt medan vi körde in. 

01.15 blev vi inskrivna och jag fick sitta med ctg ett tag. När BM sen ska undersöka mig så visade sig att jag var 6cm öppen och livmoderhalsen var utplånad. Valde sen att hoppa in i duschen en stund och tog sen på mig den fina skjortan och nättrosorna : )
Därefter börjar jag med lätt lustgas. BM frågade om jag ville ha epidural men jag tyckte att värkarna fortfarande var hanterbara så jag fortsätte med lustgasen. 

Vid 02.52 så började värkarna bli värre och jag bad om att bli undersökt åh jag var bara 7 öppen... Trodde och tyckte att jag borde varit närmare 10 men icke. BM mjukar upp det sista på "kanten" i hopp om att det ska sätta igång. Pratade om smärtlindring igen och jag tyckte fortfarande att det räckte med lustgas men vi ökade på den lite.

03.29 så händer det grejer. Ligger på sidan och precis efter att jag tagit en värk  tar jag bort lustgasen och säger att jag mår illa. Innan jag knappt sagt klart den meningen kaskadkräks jag typ 3 gånger som så fint hamna på Addes ena ben : )
Han fick byta om medan BM hjäpte mig genom två värkar som nu börjar göra riktigt ont och det trycks neråt som bara den. När Adde kommer ut så blir jag undersökt och är nu 10 öppen. BM ber mig att lägga mig på andra efter nästa värk. 

Kommer över på andra sidan och får upp ena benet i en sån där ställning och 03.55 börjar krystvärkarna och efter 2-3 krystvärkar, kl. 03.57, så kommer världens finaste tjej till världen ❤️ Herregud vad fantastiskt det är att få upp bebisen på bröstet. Går inte att beskriva. 

Vattnet gick aldrig utan det kom ut med henne så hon föddes med en så kallad segerhuva och vattnet togs när hon var ute. Resten av det som skulle ut kom som det skulle och inte ett enda stygn behövde jag.

Låg kvar typ 2 tim på förlossningen. Låg och mös en lång stund och hörde av oss till våra nära och kära. Sen kom BM in och det var dags för vägning och mätning. Hon vägde in på 4120g och var 53 lång, stora tjejen. Sen var det dags för mig att komma ur sängen. Tog en härlig varm dusch medan pappan myste med sin dotter. Blev lite yrslig när jag höll på att klä på mig så jag ringde på undersköterskor som hjäpte mig tillbaka till sängen.

Så runt 6 tiden så fick vi äntligen packa ihop våra saker och lämna förlossningen. Det var fullt på BB hotellet så vi fick ligga på avd 16 där de som haft lite komplicerade förlossningar eller gravida med problem ligger. Det gick bra det med. Alva hade bajsat i fostervattnet så de kom in emellanåt för att kolla tempen och andningen på henne. Vi låg och sov till och från nästan hela dagen med undantag för matintag. Alva låg och sussade så gott hela tiden. 

Vid 18 var det besökstid och då kom farmor och farfar med Eddie. Som vi hade saknat honom. Han var dock inte så intresserad av lillasyster utan vill bara springa ute i korridoren. Ett litet pet på lillasysters näsa blev det tillslut : )
Adde åkte med dem hem för att sova hemma med Eddie. Tyckte det var bäst så och både jag och Alva mådde ju bra så vi tjejer klarade av natten galant. Adde kom tillbaka efter att han lämnat Eddie på dagis och vid lunch åkte vi äntligen hem med vår tös.

Är så nöjd med förlossningen och jag hade världens bästa BM och undersköterskor. Åh inte tal om VÄRLDENS bästa sambo som stöttade mig hela tiden. 

Tänk att vår fina Alva låg där inne. Adde tyckte jag var lite för glad på korten så han ville ta mitt i en värk också : )


Helt nykläckt 


Trött bebis och pappa. Var gott med lite frukost efter natten/morgonens bravader.

Lilla tungviktaren.


Första outfiten.


Inge go middag men Adde hade varit och köpt massa gotte till mig.

Vår finaste Alva ❤️


2 kommentarer:

  1. Vad duktig du var! Och så kul att få se bilder :) Hon är verkligen underbar den lilla lillasystern :)

    SvaraRadera
  2. Så härligt att få läsa!
    Gillar bilderna mitt i värken :) Söta söta lilla Alva och duktiga du, du får det att låta så lätt. Hoppas att jag får uppleva en sådan förlossning med min sambo om det blir en nästa gång. Det är ju lite det man går och drömmer om att få kämpa tillsammans. Stort grattis igen till er fina lilla flicka. KRAM // Jessica

    SvaraRadera