torsdag 1 maj 2014

1,5 år!

I måndags den 28 april blev vår sötnos 1,5 år. Stora killen men ändå så liten. Åh han ska bli storebror snart ❤️

Pappan var på BVC med honom i onsdag och fick sin spruta samt vägde och mätte. Eddie är nu 86 cm lång och väger 11,4 kg. 

Eddie är en kille med en rejäl vilja och med ett tålamod som är på gränsen till obefintligt : ) Gillar att hjälpa till hemma, speciellt dammsuga.
Han förstår i stort sett allt vi säger men att kommunicera tillbaka är inte lätt. Han snackar massor men mamma och pappa förstår inte riktigt allt : ) Några ord har han börjat ljuda som macka, dricka, kaka. Mamma och pappa är mer tydligt. Banan är Ba och några djurläten kan han också. 

Han ÄLSKAR att duscha och bada i badkaret. Bästa är att duscha pappa i ansiktet. Han skrattar så kan kiknar då. 10 tänder har ploppat fram och fler är på gång för fingrarna är inne i munnen för jämnan.

Nu sover han i sin säng hela nätter mycket mer än förr. Somnar för natten mellan 19-20 och det tar oftast runt 30 min för honom att somna. Men det är aldrig några sura miner, gråt eller skrik när han ska sova. Han kör några rundor i sängen, snackar lite och busar innan han lägger sig till rätta och somnar gott. På dagen sover han ett pass som är mellan 1,5-3 tim långt. 

Dagis älskar han att gå till. Vet direkt vart han ska när vi kommer dit. Knatar in genom grinden till gården (lämnar alltid ute) och går oftast direkt in till sina kompisar eller så tar fröken upp honom och så vinkar vi hejdå. När vi hämtar sen så vinklar han hejdå direkt till fröken och går och ställer sig vid grinden. Många gånger kommer några av hans äldre kompisar och ger honom en kram innan vi går, så gulligt. 

Pussar och gos får man och ibland några tjuvnyp för att testa vad gränsen går ; ) Det är lika full fart på honom som vanligt. Klättrar på allt han kan och älskar att busa.
Har säkert glömt att skriva massor vad han kan osv men en sak som är fantastisk är att se varje ny sak eller ord han lär sig hela tiden. Vår duktiga fina Eddie.
 

Älskade unge ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar