tisdag 21 januari 2014

Syskonvagn!

Nu när det bara kommer vara 1,5 år mellan Eddie och lillasyster så kommer vi behöva en syskonvagn. Trodde aldrig att det skulle bli aktuellt för oss : )

Finns många vagnar som ligger på en bra prisnivå som Baby Travel, City Mini osv. Men ett krav jag har är att det ska vara vändbara sittdelar. Vill kunna ha lillasyster mot mig när hon börjar använda sittdelen. Sen är det bra att kunna vända om man vill komma ifrån sol och vind. Så dessa vagnar går tyvärr bort.

Syskonvagnar som är på längden var inget för oss heller kände vi. Smidigt att man slipper bredden men då måste man tänka på längden istället. Vi kör hellre på bredden än längden. Dock så är det ju bra att man kan göra dessa till singelvagn, stor fördel. Men tycker att barnet som sitter kommer så himla nära liggdelen. Inte många cm i marginal. Kanske ser värre ut än vad det är.

Kollade på olika märken men sollade bort en del direkt. Kvar blev Emmaljungas Double Viking och Bugaboo Donkey. 

Men har kommit fram till att jag inte gillar Bugaboos vagnar. Känns som att jag kommer få många på mig när jag säger det, haha. Men har inte riktigt fastnat för dem. Den grymma fördelen med Donkeyn är ju att man kan göra den till singelvagn. Men jag tycker inte att det väger upp det jag inte gillar med den. Tycker inte sittdelen är tillräckligt djup. Eddie satt i sittdelen när den var i upprätt läge utan att vara spänd och han åkte igenom, känns sådär. En kompis som har Bugaboo sa att man mest har sittdelen i viloläget tills de är äldre. Det är klart olika för alla. Eddie skulle aldrig acceptera att sitta i det läget när han är van att sitta upprätt. Sen tycker jag att bygeln sitter typ uppe i ansiktet. Plus att vagnen kändes ranglig och jag gillade inte handtaget. Suffletten är kort men finns bra tillbehör som kan lösa det. Mycket negativt blev det nu men det är så jag tycker och känner : ) Om vi hade haft en Bugaboo från början så hade valet varit självklart. Då hade man varit van vid allt som jag inte gillar.Sen när det gäller Emmaljunga så har jag aldrig gillat deras vagnar heller (som sagt bara min egna åsikt). Tycker de varit stora och klumpiga och sittdelen har känts så stor. Sen har de åh andra sidan jäkligt bra suffletter som går långt ner. Fick nys om att de hade kommit med en ny syskonvagn och tyckte att den såg intressant ut. Så vi åkte för att känna och klämma på den. Den är nättare gjord och tycker den påminner om Brio Go i liggdelen och stilren sittdel (nästan) som Bugaboon. Sen var den riktigt stabil och hade skönt handtag som går att ställa så det passar både mig och Adde. Skön att köra också. Eddie satt mycket bättre i den och hade även bra marginal för benen på längden. Man kunde även skjuta suffletten uppåt så man kan få mer plats på längden för överkroppen. Nackdelen är ju då att man inte kan göra den till singelvagn men om man vill så kan man köpa ett singelchassi och använda ligg- och sittdel på den så har man en singelvagn. Lite meckigare men funkar. Som sagt så har de ju en grym sufflett också.


Så summan av kardemumman är att det förmodligen blir en Emmaljunga. Den känns bäst för oss. Trodde jag aldrig skulle ha deras vagn i min ägo men se så det kan bli : )

Detta är mina åsikter om dessa vagnar. Alla är vi olika och tur är ju att det finns massa olika vagnar så det finns en för alla : )

4 kommentarer:

 1. Åh, så svårt att hitta den perfekta syskonvagnen. Kronan kommer med sin syskonvagn 31 januari. Kanske värt att kika på? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja supersvårt. Ska kolla in den också 😊
   Lram

   Radera
 2. Har heller aldrig gillat Emmaljunga men den där tycker jag ser jättefin ut!! 😃 Vilken färg vill ni ha? Jag är sugen på ny vagn, vill ha en svart - kommer liksom inte ifrån det haha! Men det är svårt för andra vagnar att mäta sig med brio go kände jag. Brion är så stadig å bra å de jag kolla på igår kändes oxå lite rangliga "/ men har fastnat för babyjogger city elite tror jag! 😃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar vår Go också, kommer sakna den massor 😢 blir antingen en svart el grå. Vi har en city mini (äldre modell) och är supernöjda med den. Så smidig att fälla ihop och skön att kära

   Radera