söndag 3 november 2013

12 månader!

Har gått i ett sen vårt lilla charmtroll fyllde 1 år. Här kommer sista sammanfattningen i hans första år.

Eddie går nu utan problem. Det släppte för honom när vi var på Mallis (11 månader och 1 vecka gammal ungefär). Han går så himla gulligt, armar och ben spritter överallt. Reser sig utan att ta hjälp. Eddie älskar att bli jagad. Bara man går mot hans håll för att göra något helt annat så tjuter han till, vänder och springer. Så himla sött.

Är en väldigt glad, busig och charmig kille. Han är väldigt sällan ledsen/arg och gör han illa sig och blir ledsen så går det över väldigt snabbt. Pratar otroligt mycket men vi förstår fortfarande ingenting av det. Han kör såna haranger emellanåt som är så härliga. Titta och mamma är det enda vi förstår.

Väger 10170g och är 80cm lång. Äter vanlig mat med god aptit. Burkmat får man lirka med emellanåt så den kommer nog inte ätas så länge till. Annars så äter han det mesta. Har börjat äta med gaffel och försöker få på maten själv men det går inte riktigt än. Så vi hjälper honom att få på mat på gaffeln och sen tar han den och stoppar in i munnen. Sen ger han oss gaffel för att vi ska fixa mer. 

Klappa händerna gör han inte men nu har han börjat vinka, gärna med båda händerna. Han ska ge en alla saker som finns i närheten och försöker säga tack tack. Även sånt som han inte får röra. Då får han ju chansen att röra det fast han inte får ; ) 3 tänder har kommit även dem började titta fram på Mallis : )

Sömnen är lite sådär på nätterna nu. Han somnat relativt lätt och sover i typ 12 tim men det är mycket stök och snurrande. Är väl någon period han har nu plus att tänderna gör nog sitt. Sover 1-2 gånger per dag mellan 1-2 tim per gång. 

Han har så mycket roligt för sig hela tiden så man får sig många skratt här hemma. Gillar att gå på upptäcksfärd själv i huset. Eddie ÄLSKAR bollar. Är så duktig på att både kasta och sparka dem. Vill han få med sig mer än en boll så kastar han en samtidigt som han sparkar på den andra (när han kryper). På ÖF så samlar han gärna ihop alla bollar som finns : ) Kör runt allt han kommer över på golvet: grytunderlägg, brickor, tv-kontrollen, snutten...you name it. Även leksaksbilarna som ska köras runt får ta sig en tur ibland.

Vet vart näsan är när man frågar och även magen början han veta vad den är. Han drar upp tröjan när man frågar vart magen är. Det kan ni se på bilden nedan. Säger man gos så lägger han huvudet mot en. Men det har han kunnat rätt länge. En annan ny grej han kör med är att fejkgråta. Riktig drama queen gråt, han är så knasig : )

Nu har ett helt år gått sen Eddie kom till oss. Har gått så sjukt fort men det har varit ett underbart år och många, många fler kommer det bli ❤️
1 kommentar:

  1. Han är för go! Jag hoppas vi hinner få till en träff snart igen!

    STORT GRATTIS till ett underverk till. Hoppas jag får lite mer info snart via bloggen ;.) Då blir det tätt mellan era med.
    Härligt!
    Kraaam

    SvaraRadera