tisdag 5 november 2013

Storebror!

Som rubriken säger så ska Eddie bli storebror i maj om allt går som det ska. Detta kom som en överraskning för oss eftersom det inte var planerat. Vi hade nämligen problem att bli gravida med Eddie.

(OBS! Lite privat och långt inlägg)

Vi började med att gå på en utredning för att få reda på varför jag inte hade regelbunden mens (efter att jag slutat med preventivmedel). Vi "försökte" inte så länge innan vi valde att söka hjälp. Jag har nämligen haft problem med min mens sen jag fick den vid typ 12 års ålder. Efter massa prover på både mig och Adde så visade det sig att jag hade en form av PCO. Hela min värld rasade när vi gick från gynekologen och jag bröt ihop i tårar. Men det visade sig att problemet var "lätt" fixat. Hade ingen ägglossning och behövde hjälp med att få det. Fick äta tabletter att få igång mensen och sen pergotime som skulle hjälpa mig att få ägglossning. På fjärde omgången så gick det vägen och vi plussade i februari. Total lycka ❤️

Efter att Eddie kom så valde jag att inte använda något preventivmedel för jag ville inte stoppa en massa "skit" i kroppen om det kanske skulle hindra att få igång ägglossningen på egen hand. Mensen kom sen oregelbundet som vanligt och sen så kom den samma datum 3 månader i rad (juli-augusti). Jag tänkte att det var en slump att det var så (kanske lite naivt att tro det, men men). Var så säker på att jag aldrig skulle ha regelbunden mens och ägglossning. När den 4 september kom så fick jag ingen mens. Tänkte inte mer på det eftersom jag var van vid att ha oregelbunden. Dagarna gick och till slut var det 2 veckor över. Var nere hos min syster i Halmstad då och berättade för syrran att jag hade gått över. Hon sa direkt att jag var gravid men jag sa att det kan jag inte vara. Någon dag senare så mådde jag så illa att jag var tvungen att äta hela tiden för att hålla det borta. Morgon efteråt vaknade jag och mådde så himla illa. Gick till toaletten och kräktes... Gick sen ut till syster och erkände att jag hade kräkts. Då började jag inse så smått att jag kunde vara gravid men var inte riktigt redo är erkänna det helt. Adde ville att jag skulle ta ett test när jag kom hem. Så onsdagen den 25:e september tog jag ett test som var positivt : )

Har varit rätt svårt att smälta detta eftersom vi inte hade planerat det. Tanken var väl egentligen året efter. Allt har börjat sjunka in nu och vi är superglada och överlyckliga att vi väntar en liten och att det gick utan hjälp. Är i v.14 nu och i fredags var vi på KUB-test och allt såg så fint ut och vi fick bästa möjliga siffror. Nu hoppas vi att allt går som det ska så det kommer en liten runt 10 maj ❤️


7 kommentarer:

 1. Gud så härligt! Stort grattis igen <3 :D

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt att läsa om er historia för det är som om jag hade skrivit det själv. Exakt samma som hände oss. Först utredning sen besked om PCO. Pergotime och på 4:e försöket blev Hugo och William till.
  Ett stort grattis till ert tillskott. Så roligt!!

  SvaraRadera
 3. Underbart! Det va väl ment to be helt enkelt :) Så roligt! Grattis igen <3

  SvaraRadera
 4. Underbart Johanna, ibland blir det inte som planerat men ändå helt fantastiskt💕härligt med syskon!! Grattis!!! varma kramar från Lotta!!

  SvaraRadera
 5. Grattis igen! Så himla roligt ❤️

  SvaraRadera
 6. Grattis än en gång ♥ Så himla härligt :) KRAM!!

  SvaraRadera
 7. Åh vilka fina bilder du har i din blogg, vilken liten sötnos du har. Och grattis till nya graviditeten!

  SvaraRadera